Avui: 09:00-22:00 h 93 785 11 81 609781976
Temps de lectura 1 min.

L'osteoporosi és una malaltia esquelètica, de gran prevalença i importància, caracteritzada per una disminució de la massa òssia i alteracions de la microarquitectura del teixit ossi, fent que els ossos siguin de menor qualitat, més fràgils i, per això, més propensos a patir una fractura.

Afecta 2 milions de persones a Espanya i és la causa de 45.000 fractures d'os a l'any. Aquesta patologia es desenvolupa amb l’edat i està relacionada amb diferents malalties i tractaments influenciada per factors hereditaris, ambientals i d’estil de vida.

L'osteoporosi compta amb factors de risc com els antecedents familiars, la menopausa, una alimentació escassa en calci i/o vitamina D o hàbits nocius per a la salut com el tabaquisme o l'alcoholisme, entre d'altres.

Tot i així, pots seguir petits consells que contribuiran a prevenir-la. A més, a la farmàcia tens un gran aliat per a la salut òssia, pregunta al teu farmacèutic per la densitometria, una prova per a la prevenció i el seguiment de l'estat dels teus ossos.

CONSELLS PER PREVENIR L'OSTEOPOROSI

Per prevenir aquesta malaltia, tingues present seguir un estil de vida actiu i saludable, que allunyi hàbits nocius com l'alcohol i el tabac.

En aquest sentit, l'exercici físic moderat i adaptat t’ajudarà. L'activitat física suau activa el metabolisme ossi incrementant la massa òssia. Tampoc oblidis promoure una dieta apropiada que garanteixi la correcta ingesta de calci: la quantitat concreta varia amb l'edat, però molts adults necessitaran de 1.000 a 1.500 mg al dia. Aquesta ingesta es pot fer amb aliments naturals rics en calci.

La farmacèutica Roser Cascante et parla sobre aquestes recomanacions i d'altres per mantenir els teus ossos forts i prevenir l'osteoporosi. No et perdis els seus consells al següent vídeo!

SABIES QUE L'OSTEOPOROSI TAMBÉ ÉS COSA D'HOMES?

La prevalença de l'osteoporosi és al voltant del 25% en dones de més de 50 anys. Però, encara que les estadístiques diuen que afecta més les dones, també poden patir-la els homes. I, de fet, 1 de cada 5 homes més grans de 50 anys patirà una fractura osteoporòtica a la seva vida. Els consells recomanats, també són útils en el seu cas.

A més d'aquestes recomanacions, recorda que sempre tens el consell de la teva farmàcia a prop teu. Mantingues la teva salut òssia en forma!